Vukovar pred obljetnicu pada oskvrnut troprstim Leskovcem i četničkim grafitima

SAMO dan prije početka obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. preko plakata s programom njegovog obilježavanja prelijepljeni su plakati s ratnim Šešeljevim radikalom Radom Leskovcem koji pokazujući tri prsta poručuje "On javno govori ono što vi mislite".

Post i fotografije o ovoj neviđenoj sramoti koja se dogodila jučer u Vukovari objavio je Indexov bloger Dado koji piše: "Šetajući gradom ostao sam zapanjen plakatima srpskih političara koji su ovim sramotnim činom odlučili oskvrnuti obilježavanje vukovarske tragedije. I neka misli tko što hoće, radilo se tu o političkom ili nacionalnom stavu, Šešeljev radikal koji je zajedno sa svojim doušnicima nanio toliko zla ovom gradu ne staje u svojoj zamisli ismijavanja i omalovažavanja Dana sjećanja"

Obilježavanje tragedije i pada Vukovara (službeno se kao datum pada grada uzima 18. studeni) započinje danas, a jučer su grad su preplavili srpski politički plakati s Radom Leskovcem, četnikom kojeg je abolirala "prošla" HDZ-ova vlast, koji u krupnom planu sa tri prsta poziva Srbe na izbore.

Dado, koji radi kao novinar u vukovarskim medijima naglašava: "Iako su mnogobrojni hrvatski političari za vrijeme obilježavanja sjećanja na vukovarsku tragediju odgodili sve svoje političke aktivnosti, Srbi nemaju nimalo srama. I opet će Radio Dunav (za vrijeme okupacije "srpski radio Vukovar") slaviti dok drugi budu tugovali, tući će cajke u našem slavonskom i hrvatskom eteru, a sve smo im sami dopustili."

Plakati s podunavskim četničkim voždom Leskovcem, koji se nakon rata prekvalificirao u pacifista, nisu jedini prilog srpskih ekstremista onom što oni za razliku od cijelog civiliziranog svijeta, slave kao dan "oslobođenja" Vukovara; mnoge nedavno uklonjene ćirilične grafite koji prizivaju zločinačku i poraženu Krajinu, zamijenili su svježi, također tempirani za najosjetljivije doba godine u ionako podijeljenom Vukovaru.

Index.hr

Pročitajte više