Vukovar u idućoj akademskoj godini dobiva svoje veleučilište

Grad Vukovar će iduće akademske godine dobiti svoje veleučilište, najavljeno je na sastanku studenata Splitskog sveučilišta Odjela stručnih studija u Vukovaru i predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa održanom danas u vukovarskoj četvrti Borovo naselje.

Državni tajnik za visoko školstvo u resornom ministarstvu Juraj Božičević je studentima rekao da će se u Vukovaru već slijedeće akademske godine 2005./2006. osnovati vukovarsko Veleučilište. Ono će biti dobra osnovica za školovanje mladeži toga kraja, prvenstveno iz onih područja koja se već u Vukovaru izvode kroz visokoškolsku stručnu nastavu stručnog studija Sveučilišta u Osijeku odnosno stručnog studija Sveučilišta u Splitu, rekao je Božičević.

Studenti koji su studirali po dosadašnjim programima takve će studije i završiti, rekla je Stanislava Rogić tajnica Ministarstva. Ako se prije njihova završetka studija ustroji Veleučilište studenti će prijeći na to Veleučilište i završiti svoj studij, rekla je Rogić.

U Vukovaru je 370 studenata na studijima ekonomije, prava i računarstva. Rektori Osječkog i Splitskog sveučilišta dogovorili da studij računarstva izvodi Veleučilišni odjel Sveučilišta u Splitu, a prava i ekonomije Sveučilište u Osijeku.

(Hina) xjvrd yvkn

Pročitajte više