Vukovar: Uklanjaju se ljetni vrtovi kafića u sklopu tržnog centra

RADNICI Gradskog komunalnog poduzeća "Komunalac" iz Vukovara danas su uz policijsko osiguranje uklonili ljetni vrt caffe bara "Crni mačak" koji se nalazi u sklopu vukovarskog Tržnog centra.

Vlasnici drugih dvaju ugostiteljskih lokala "Anite" i "Sport Caffea", koji su također dobili rješenja gradskih vlasti o uklanjanju ljetnih terasa jer unatrag pet godina nisu podnijeli zahtjev za sklapanjem ugovora o zakupu, a nisu ni Gradu plaćali zakupninu, sami su uklonili svoje ljetne terase.

U sklopu Tržnog centra u Vukovaru nalazi se četrdesetak lokala, a šest ih ima sagrađene ljetne terase za koje njihovi vlasnici ne plaćaju gradskim vlastima mjesečnu zakupninu, koja u Vukovaru iznosi 73 kuna po četvornom metru.

Gradske vlasti već godinama zahtijevaju uklanjanje cijelog Tržnog centra iz središta grada jer njegovo postojanje na sadašnjoj lokaciji nije predviđeno Generalnim urbanističkim planom Vukovara.

Tržni je centar sagrađen u vrijeme srpske okupacije Vukovara, a krajem prošle godine Ministarstvo zaštite okoliša i uređenja prostora donijelo je rješenje o njegovu uklanjanju, što do danas nije ostvareno.

Pročitajte više