Vulama: Kokić odveden prekršajnom sucu

GLASNOGOVORNICA zagrebačke policije Gordana Vulama izvijestila je da je zdravstveno stanje privedenog Josipa Kokića dobro te da je poslijepodne odveden prekršajnom sucu zbog remećenja javnog reda i mira.

Kokić je danas oko 13 sati priveden u policiju zbog sukoba sa zaštitarima Importanne centra kod Glavnog kolodvora u kojemu je prikupljao potpise za svoju kandidaturu za predsjednika države.

Zaštitari su mu to zabranili, tvrdeći da dozvola za prikupljanje potpisa vrijedi samo za Starčevićev trg, ali ne i za Importanne centar u koji se on, sa svojim stolom i predizbornim plakatom, sklonio zbog kiše. Smatrajući da ima pravo prikupljati potpise i u centru, jer je riječ o javnom prostoru, Kokić se usprotivio zaštitarima, a prema policijskom izviješću, u jednom je trenutku nasrnuo na jednog od njih. Policajci su ga zbog toga priveli u postaju, gdje mu je pozlilo.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama ranije je izjavila da je Kokić vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu, no poslijepodne se ispravila, rekavši kako mu je liječnička pomoć pružena u policijskoj postaji.

"Njegovo zdravstveno stanje je dobro i on je odveden prekršajnom sucu", kazala je Vulama. Dodala je da je policija u Importanne centru uhitila i jednog 25-godišnjaka koji je skočio na leđa policajcu koji je privodio Kokića. Protiv tog mladića policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog spriječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Na zagrebačkom Prekršajnom sudu Hini je potvrđeno da je Kokić doveden te da će se večeras održati pripremno ročište.

Prije privođenja Kokić je priopćio da su mu zaštitari jutros potrgali plakat te da ga je jedan uhvatio za odjeću i vrat kako bi ga udaljio. On je u javnosti poznat kao predsjednik Udruge za potporu Vukovaru "Siniša Glavašević" i po više štrajkova glađu, uglavnom zbog odnosa vlasti prema tome gradu.

Pročitajte više