VW će masno zaraditi na konceptnom up!-u?

PREMA navodima pojedinih izvora njemački će proizvođač "narodnih automobila" na svakom prodanom primjerku svog budućeg malenog gradskog automobila, koji će se temeljiti na studiji up!, zaraditi popriličan iznos.

Proizvodnja produkcijskog up!-a, koji će se suprotstaviti modelima poput francusko-japanskih blizanaca Peugeota 107, Citroëna C1 i Toyote Aygo, u VW-ovim indijskim pogonima bi navodno trebala stajati oko 900 Eura po komadu. S druge strane izvori javljaju kako će mu se cijena na tržištu kretati od oko 9.000 Eura.

Iako cijena od 9.000 eura i nije velika za jedan automobil, ipak ovakva razlika između konačne cijene i troškova proizvodnje nameće pitanje, pa zar ne može jeftinije? Posebno kada u obzir uzmemo činjenicu kako će VW Grupa tržištu ponuditi i Seatovu te Škodinu varijantu up!-a, a očekuje se i par karoserijskih verzija.

up! je inače prvi put predstavljen na frankfurtskom auto salonu 2007., a produkcijski će se model smjestiti ispod Pola. Pored standardne izvedbe, možemo očekivati i mini-MPV sa četvorima vratima kojega je najavio Space up!, kao i kabriolet.

Pročitajte više