Web stranicu Ivice Todorića izradio je sin Ratka Mačeka

Foto: ivicatodoric.hr, Facebook

IVICA TODORIĆ odlučio je danas progovoriti o stanju u Agrokoru te je žestoko napao Vladu i najavio tužbu protiv Hrvatske.

Stranica ivicatodoric.hr pojavila se danas, a u opisu stranice stoji "AGOKOR - Službena web stanica vlasnika".

Za izradu stranice Todorić je angažirao tvrtku Equuleus, čiji je vlasnik Dino Maček, sin bivšeg dugogodišnjeg glasnogovornika HDZ-a Ratka Mačeka. Informaciju da je upravo on angažiran za izradu stranice medijima je danas potvrdio sam Maček, demantiravši tako sumnje da se ne radi o autentičnoj stranici.

Podsjetimo, Todorić se danas poslijepodne priopćenjem obratio javnosti i najavio tužbu protiv Hrvatske. Tvrdi da je Lex Agrokor aktivirao pod prisilom i najavljuje pravne korake u zemlji i inozemstvu. Vladu optužuje za nacionalizaciju, otimanje imovine kakvo nije zabilježeno u Europi, a Ramljaka za loše rezultate.

"U trenutku kada je Agrokor napadnut najprljavijom političkom i medijskom kampanjom u povijesti naše zemlje, Vlada Republike Hrvatske nije, kao što to čine vlade svih svjetskih država, od SAD-a do Njemačke, podržala svoje ključne industrije i najvećeg poduzetnika. Dapače, Vlada je bila ključni sudionik te kampanje i provoditelj protuustavne i nezakonite nacionalizacije, koja će, uvjeravam vas (pokazat će vrijeme), po posljedicama za hrvatsko gospodarstvo i industriju biti ravna veleizdaji.

Danas se kula od karata, koju su lažima izgradili Martina Dalić, Ante Ramljak i njihovi partneri i pomagači, ruši.

Stoga ću u narednom vremenu, a u cilju zaštite vrijednosti ulaganja u Agrokor, radnih mjesta i gospodarstava država u kojima poslujemo te svih naših dionika, pokrenuti sve pravne radnje koje su mi na raspolaganju, kako u Hrvatskoj, tako i pred međunarodnim tijelima. Pritom ću javnim istupima i objavom relevantnih dokumenata u potpunosti razotkriti spregu politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora, a koja je stvarni razlog donošenja neustavnog Lex Agrokora", stoji, između ostalog, u priopćenju koje je objavljenom na stranici ivicatodoric.hr.
 

Pročitajte više