WHO: U svijetu 3947 oboljelih od SARS-a

U SVIJETU je od SARS-a oboljelo 3947 osoba, od toga je 229 osoba umrlo, a 1935 je izliječeno, izvijestila je u utorak navečer Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) na temelju podataka koje je dobila od 27 zemalja.

U Kini je epidemija pogodila 2001 osobu, od toga su 92 osobe umrle, odnosno šest više u odnosu na izvješće objavljeno u ponedjeljak.

U Hong Kongu je prijavljeno 1434 slučaja SARS-a, a 99 osoba je umrlo, što je 5 više u odnosu na izvješće od ponedjeljka. U Singapuru je oboljelo 186 osoba, a umrlo ih je 16.

Prema najnovijim podacima, u Vijetnamu su zabilježena 63 slučaja SARS-a, a u Tajlandu 7, od kojih su umrle dvije osobe. Šest slučajeva prijavljeno je u Maleziji, a umrla je jedna osoba. Od 29 oboljelih osoba na Tajvanu nitko nije umro, a od dvije oboljele osobe na Filipinima umrla je jedna.

Od ostalih azijskih zemalja, Japan je zabilježio 2 slučaja ili 3 manje nego u ponedjeljak, Mongolija 3, a Indonezija i Indija po jedan, bez smrtnih slučajeva.

Izvan Azije najteže je pogođena Kanada, gdje je od SARS-a oboljelo 139 osoba, a 13 umrlo. U SAD-u je prijavljeno 38 zaraženih.

Prema podacima koje je objavio WHO stanje se od ponedjeljka nije promijenilo u Njemačkoj (7 oboljelih), Velikoj Britaniji (6), Francuskoj (5), Rumunjskoj (1), Švedskoj (3), Švicarskoj (1), Španjolskoj (1), Italiji (3) i Irskoj (1). U Europi nije umrla nijedna zaražena osoba.

U drugim dijelovima svijeta, tri su slučaja prijavljena u Australiji, još dva u Brazilu, jedan u Kuvajtu i jedan u Južnoj Africi, ali nije bilo smrtnih slučajeva.

(Hina) dgk sd

Pročitajte više