Yates će pred Senatom svjedočiti o povezanosti Trumpa s ruskim obavještajnim službama

Foto: Kaspars Grinvalds/123rf

BIVŠA glavna državna odvjetnica SAD-a Sally Yates svjedočit će pred Senatom o tome na što je upozorila predsjednika Trumpa o vezama Michaela Flynna s Rusijom.

Ovo svjedočenje vratit će, prema pisanju CNN-a, na naslovne strane Trumpove veze s Rusijom, osobito ako, kako se očekuje, Yates ostane pri tome da je upozorila voditelje Trumpove kampanje na to da Flynn, sada već bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost, ne govori potpunu istinu o svojim kontaktima s ruskim veleposlanikom u SAD-u, Sergeyem Kislyakom. Očekuje se da će Yates pred Senatom ponoviti kako je Bijeloj kući dala "snažno upozorenje" o povezanosti Flynna s ruskim obavještajnim službama.
 
Šef osoblja Bijele kuće Reince Priebus i povjerenik za tisak Sean Spicer složili su se da je Yates proslijedila informaciju koju je Bijela kuća provjerila.

Predsjednik Donald Trump inzistirao je u nekoliko navrata na tome da je ideja kako su članovi njegovog tima povezani s ruskim obavještajnim službama - lažna vijest. Po pitanju svjedočenja Yatesove pred Senatom, ponovno se oglasio na Twitteru.

 

Pročitajte više