Za gašenje požara u Kopačkom ritu u pomoć pozvan i zagrebački Vatrogasni centar

POŽAR koji je buknuo sinoć u posebnom ZOO rezervatu Parka prirode Kopački rit, a koji je nakon privremenog smirivanja sinoć ponovno buknuo, poprimio je tolike razmjere da su se u njegovo gašenje morali, osim vatrogasaca iz Osijeka i pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bilje, uključiti i zabrebački vatrogasci.

Kako javlja osječki Gradski radio, prema riječima glavnog nadzornika Parka prirode, Damira Opačića, riječ je o požaru velikih razmjera, a dodatni problem pri gašenju predstavlja to što je prostor rezervata miniran.

Iz tog razloga iz zagrebačkog će Vatrogasnog središta biti poslan helikopter, a na zahtjev predsjednika eko-stožera, osječko-baranjskog župana Krešimira Bubala i predsjednika županijske Vatrogasne zajednice Dražena Hećimovića.

Park prirode prostire se na 7700 četvornih metara, a prema informacijama Županijskog centra 112, požar se proširio na površinu 1,5 puta 2,5 četvornih kilometara.

Opačić nije mogao precizirati kolika je površina rezervata zahvaćena požarom niti kolika je materijalna šteta do sada učinjena.

Pročitajte više