Za ispit na Prometnom fakultetu 200 do 700 eura

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu danas je nastavljeno suđenje profesorima, studentima, posrednicima i ostalima koje se tereti za kupovanje i prodaju studentskih ispita na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Danas je tako saslušano 12 optuženih za kupoprodaju ispita na tom Fakultetu.

Priznali krivnju

Ante Malenica koji se tereti uz optuženog Mladena Knezovića kako je posredovao u prebacivanju Mislava Koraka s Geološkog na Prometni fakultet bez prijemnog ispita danas je priznao krivnju kao i to da mu je pomagao profesor Damir Božičević. Damir Mušan, pak, priznao je kako je za sada nepoznatoj osobi po imenu Ivan ili Ante platio 2000 eura kako bi njegov brat Joško položio nekoliko ispita.

Na tapetu je bio i posrednik Mladen Budor, kojeg je danas student Josip Đaković u svom svjedočenju spomenuo kako se često hvalio svojim poznanstvima te da sve može srediti. Đaković je tako, prema vlastitom priznanju, nagrađivan od Budora s iznosima od 50 do 100 eura za spajanje po jednom ispitu.

Od 200 do 700 eura

Prema tvrdnji tužiteljstva na tom se Fakultetu dogovarao prolaz na ispitima po cijeni od 200 do 700 eura a za to se tereti čak 10 sveučilišnih profesora i devetero studenata te čak 11 posrednika koji su se danas našli na dugoj optuženičkoj klupi.

Optužnica ih tereti za davanje i primanje mita, protuzakonito posredovanje i zloporabu položaja. To je druga optužnica za kupovinu ispita na Prometnom fakultetu. Prvom su prodekan fakulteta za poslovanje Dragan Badanjak, viši predavač Krešimir Somek te još 14 ostalih okrivljenika optuženi za ilegalne upise na Prometni fakultet.

M.M.
Foto: Damjan Tadić (Cropix)

Pročitajte više