Za osječkog policajca i sindikate je isprika gospođi "igrokaz", na Facebooku prozvali Ostojića

Foto: Davor Kibel/ Glas Slavonije

SINDIKAT kriminalističke policije objavio je na Facebooku zahtjev upućen ministru Ranku Ostojiću, od kojeg traže da se ispriča zbog "neprimjerenih nastupa u medijima" oko slučaja nasilnog privođenja žene koja je prešla cestu na crveno u Osijeku.

"Potaknuti interesom javnosti u svezi policijskog postupanja u Osijeku, te neprimjerenim medijskim istupima ministra u svezi istog, na koji način se dodatno šteti ionako poljuljanom ugledu policije kod građana, SKP uz priloženi dopis očekuje i traži od ministra da se javno ispriča svima policijskim službenicima koji dosljedno provode zakonom propisane poslove i ovlasti u službi građana Republike Hrvatske, stoji u pozivu.

"Kako da nas poštuju građani, ako nas vi, kao ministar, čelni čovjek ministarstva ne poštujete? Na koji je to način policijski službenik trebao postupiti u konkretnom slučaju u Osijeku? Objasnite nam postupak glede plaćanja kazne osobama koje su se ogriješile o zakonske propise, te da li ćete u duhu svog postupka platiti kazne i svim drugim prekršiteljima?", pitaju iz policije Ostojića.

Ispriku ženi nazvali su "igrokazom", a njihov status lajkao je Darko Prgomet, policajac koji je priveo ženu, zahvalivši se svim kolegama na podršci.

"Na kraju, kako bi se umanjila šteta za ugled policijske struke učinjena igrokazom oko isprike načelnika PU osječko baranjske, očekujemo i tražimo od vas da se javno ispričate svima policijskim službenicima koji dosljedno provode zakonom propisane poslove i ovlasti u službi građana Republike Hrvatske"

 

SKP TRAŽI ISPRIKU OD MINISTRA UNUTARNJIH POSLOVA ZBOG NEPRIMJERENIH ISTUPA U MEDIJIMA Poštovani članovi SKP-a ,...

Posted by Sindikat kriminalističke policije on Friday, 18 December 2015

Pročitajte više