Za sigurnost turista 1,6 milijuna kuna

ZA PROGRAME podizanja razine sigurnosti turista za vrijeme boravka u Hrvatskoj Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i ove je godine dodijelilo županijama 1,25 milijuna kuna i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja 350 tisuća kuna.

U okviru Vladinog Programa za pripremne i provedbene aktivnosti za turističku 2007. godinu, Ministarstvo sa svim nadležnim institucijama i partnerima u javnom i privatnom sektoru koordinira programe koji imaju zadaću podizanja razine sigurnosti turista za vrijeme boravka u Hrvatskoj.

Osim programa suradnje s MUP-om, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje i potpora programima Hrvatske gorske službe spašavanja, duži niz godina, zajedno s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi RH i županijama, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka  dodjeljuje poticaje za unapređivanje zdravstvene zaštite tijekom ljetne turističke sezone posebice usmjerene za pružanje usluga hitne medicinske pomoći.

Kontinuirani rast prometa svake godine rezultira sve većim brojem turista na prometnicama, a razvoj posebnih oblika pustolovnog turizma povećava broj potencijalnih korisnika usluge hitne medicinske pomoći.

Pročitajte više