Za ubojstvo supružnika Sić 29 godina zatvora

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Vukovaru danas je Vladimiru Duvnjaku, optuženom za ubojstvo vukovarskog bračnog para Katarine (66) i Janoša (72) Sić u njihovoj obiteljskoj kući u Vukovaru, izrečena nepravomoćna jedinstvena zatvorska kazna u trajanju 29 godina.

Obrazlažući presudu, predsjednik vijeća Županijskog suda u Vukovaru sudac Slavko Teofilović ustvrdio je kako je tijekom sudskog postupka dokazano da je ubojstvo bračnog para Sić 20. veljače ove godine počinio upravo Vladimir Duvnjak (24), te kako je to učinio s ciljem da se domogne veće količine novca, za koju je pretpostavljao da se nalazi u kući Sićevih.

"DNA analizom tragova krvi pronađenih na tenisicama Vladimira Duvnjaka nakon njegova uhićenja, utvrđeno je kako se ti tragovi podudaraju s DNA profilom krvi Janoša Sića", rekao je Teofilović podsjetivši kako je Katarina Sić ubijena s 10 uboda, dok je njezin suprug Janoš Sić preminuo od 17 uboda nožem u tijelo.

Također je dodao kako je tijekom premetačine kuće Sićevih, nakon njihova ubojstva, u potrazi za novcem, Duvnjak ostavio brojne tragove koji su također ukazivali na mogućnost da je upravo on ubojica.

Zbog ubojstva Janoša Sića Duvnjak je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju 15 godina, koliko mu je dosuđeno i za ubojstvo Katarine Sić. Sud je te dvije kazne objedinio u jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju 29 godina.

Okrivljeni Vladimir Duvnjak, koji se od uhićenja nalazi u Okružnom zatvoru u Osijeku i cijelo se vrijeme sudskog postupka branio šutnjom, bio je nazočan izricanju presude. Nakon njezina izricanja nije želio pred novinarima komentirati presudu.

U postupku protiv Vladimira Duvnjaka na optuženičkoj klupi nalazio se i Đorđe Crnogorac (22), kojega je optužnica teretila da je Duvnjaku prodavao drogu, te da je drogu kupovao i posjedovao radi daljnje prodaje.

Zbog zloporabe opojnih droga njemu je danas izrečena kazna zatvora u trajanju 18 mjeseci.

Đorđe Crnogorac nalazi se na liječenju od ovisnosti u jednoj komuni u Splitu i nije bio nazočan izricanju presudu na koju, kao i Duvnjak, ima pravo žalbe Vrhovnom sudu RH.

Pročitajte više