Za udar struje u svlačionici NK Jadran osumnjičen električar!

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO traži istragu protiv 53-godišnjeg električara kojeg drži odgovornim za strujni udar u svlačionici NK Jadran iz Kaštel Sućurca početkom travnja. Tad su teško ozlijeđena dva mlada igrača gostujućeg Neretvanca iz Opuzena. Jedva su izvukli živu glavu.

Ujutro sve u redu, a popodne umalo dvojica poginula

Osumnjičeni električar tog je jutra gledao instalacije, jer je već bilo problema sa strujom. "Nekome se učinilo da nešto trese. Ali ništa se nije moglo naći", prisjetio se Hrvoje Marušić, predsjednik NK Jadrana. Ne može vjerovati da je tužiteljstvo pokrenulo postupak protiv električara. Kaže da je riječ o stručnoj osobi, koja ima električarski obrt, a i sin mu trenira u klubu.

"Taj čovjek ništa nije kriv. Pa u istrazi se odmah ustanovilo da je grijač u kotlu probio. Zašto fido-sklopka nije reagirala, ne znam. On nikakvo zlo nije napravio. Moglo se dogoditi svakome tko ima bojler", kaže Marušić.

Promijenili instalacije, osigurat će i prostorije...

Nakon blamaže sa strujnim udarom, klub je uz pomoć Grada Kaštela zamijenio kompletnu instalaciju, razvodnu ploču, kotlove, čak će i prostorije osigurati... "Sad je sve novo i atestirano. Investicija je teška 50 tisuća kuna", kaže Marušić. 

Kako bilo, električara sumnjiče za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. Terete ga da nije pregledao jesu li zaštitne sklopke u funkciji, niti provjerio je li bojler uzemljen. Morao je, navodi se u istražnom zahtjevu, uočiti da je sklopka bojlera premoštena i da uređaj nije uzemljen, zbog čega je došlo do prelaska električnog napona na slavine.

Pročitajte više