Za vikend izvedena jedna od najvećih pljački u povijesti Los Angelesa

Lopovi u Los Angelesu izveli su tijekom vikenda jednu od najvećih pljački novca u povijesti grada, ukravši čak 30 milijuna dolara iz skladišta novca na Uskrs, priopćile su vlasti jučer.

Provala se dogodila u neimenovanom objektu u području Sylmar u dolini San Fernando koji pohranjuje gotovinu iz tvrtki diljem regije. Provalnici su uspjeli ući a da ih nisu odmah otkrili i provalili su u sef, rekla je Elaine Morales, zapovjednica policijske uprave Los Angelesa, za Los Angeles Times. Federalni istražni ured i policija Los Angelesa istražuju incident.

Jedna od najvećih pljački ikad

Policija još nije identificirala lopove, ali su rekli da nisu otkrili krađu sve dok nisu otvorili trezor u ponedjeljak. Neimenovani dužnosnici rekli su za ABC7 da su lopovi u objekt ušli kroz krov i da nisu uključili nikakav alarm, a zatim su nekako ušli u prostor gdje se skladišti novac.

Malo je ljudi znalo za veliku količinu novca koja se nalazila u sefu, rekli su neimenovani službenici za provođenje zakona za LA Times, opisujući provalu kao razrađenu. Times je izvijestio da je provala među najvećim krađama novca u povijesti Los Angelesa, te da je ukupan iznos također premašio bilo koju pljačku oklopnih automobila u gradu.

Krađa se dogodila gotovo dvije godine nakon što je čak 100 milijuna dolara u draguljima i drugim dragocjenostima ukradeno iz Brinkove velike platforme na stajalištu za kamione u južnoj Kaliforniji. Lopovi iz tog incidenta još nisu uhvaćeni.

Pročitajte više