Za kritiku Kolinde krive su "staljinističko-boljševičke strukture", tvrde ženske udruge iz rata

Foto: HRT

DESETAK ženskih udruga iz Domovinskog rata u nedjelju je u urnebesnom priopćenju kritiku presjednice nazvalo "neopravdanom i neprijateljskom", te zatražile Kolindinu zaštitu - štogod da to značilo.

Udruge su, prenosi Hina, priopćile kako "posljednjih dana traje neviđena hajka na legalno izabranu predsjednicu države i to od predvodnika koji nas žele  vratiti u zagrljaj jugofilskih, staljinističko-boljševičkih struktura poraženih u cijelom svijetu - osim u  Hrvatskoj."

"Predsjednica, legalno izabrana voljom naroda, počela je raditi u skladu sa Ustavom, ali i željama  naroda. Nastoji provoditi svoje ideje gospodarskog oporavka zemlje, želi povratiti izgubljeni ponos i nadu", navode udruge, te dodaju kako je "sve to probudilo neviđenu zavist i mržnju neprijatelja napaćene Hrvatske".  

"Skrivaju se uspjesi o njenom radu"


"Iako je pružila  ruku pomirbe svim protivnicima slobodne Hrvatske, (...) krenuli su nevidjeni napadi na njen integritet. Skrivaju se uspjesi u njenom radu, podmeću objede", tvrde udruge te izražavaju "najdublje ogorčenje takvim neopravdanim, neprijateljskim napadima na Predsjednicu" i traže njenu zaštitu, ne navodeći konkretno na kakvu zaštitu misle.

"U Predsjednici vidimo osobu koja osjeća naše brige i želi dobro svojoj zemlji", zaključuju u priopćenju ženske udruge iz Domovinskog rata.

Pročitajte više