Zadar: Đapić najavio samostalan nastup na izborima

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić danas je u Zadru predstavio novog predsjednika zadarske podružnice HSPa, umirovljenog brigadira Danijela Kotlara.

"Vrlo smo zadovoljni što smo nakon dugo priprema izabrali kvalitetno vodstvo zadarskog ogranka", rekao je Đapić i dodao da je zadarska sredina jedna od onih u kojoj HSP dobivao najviše glasova, te kako se nada da će tako i ostati.

"Nadam se da će HSP u 9. izbornoj jedinici, u kojoj je i Zadar sa Zadarskom županijom, dobiti dva zastupnika za Hrvatski sabor", rekao je Đapić.

Najavio je da će HSP samostalno izaći na sljedeće parlamentarne izbore.

Dodao je kako je HSP spreman za razgovore s drugim strankama, ali da zbog političkih odnosa i osjećaja da su puno napravili drže da mogu samostalno izaći na izbore.

Po njegovim riječima, HSP je u protekle tri i pol godine pripremio u Hrvatskom saboru više zakonskih prijedloga nego sve ostale stranke zajedno.

Đapić je također najavio da će HSP podnijeti zakonski prijedlog po kojemu bi trebao biti obustavljen kazneni progon zapovjednika i branitelja Hrvatske vojske za djelovanja na prvoj crti bojišnice, što ne isključuje odgovornost za počinjene pojedine zločine.

"Ne može se dogoditi da se generala Mirka Norca sudi, a da Veljko Đakula stvara političku karijeru u Hrvatskoj", odgovorio je predsjednik HSP-a na pitanje novinara o odnosu prema procesuiranim časnicima HV-a.

Procijenio je da će se Domovinski rat najbolje zaštititi kroz HSP-ove zakonske prijedloge u Hrvatskom saboru.

(Hina) ima sp

Pročitajte više