Zadar: Presude za preprodaju droge

VIJEĆE Županijskog suda u Zadru pod predsjedanjem suca Branimira Zorice osudilo je danas na zatvorske kazne peteročlanu skupinu iz Zadra, optuženu za preprodaju i posredništvo u preprodaji droge.

Optuženica Lidija Longin (48) osuđena je na godinu i deset mjeseci zatvora, Ana Nekić (24) na godinu i šest mjeseci, Milan Maraš (33) na dvije godine i deset mjeseci, Darijo Horvat (27) na godinu i šest mjeseci i malodobna Dina H. na godinu i šest mjeseci maloljetničkog zatvora.

Svim osuđenicima sud je odredio mjeru obvezna liječenja od ovisnosti o drogama, a oslobodio ih je troškova sudskog postupka zbog teških materijalnih prilika u kojima žive.

Presuda je nepravomoćna, a osuđenici su do njene pravomoćnosti pušteni iz pritvora.

Kako je naglasio u obrazloženju presude sudac Zorica, sud je odbacio dio optužnice u kojem ih se teretilo za udruživanje radi preprodaje droge, pa im je suđeno za međusobnu kupoprodaju i posredništvo u trgovini narkoticima.

Osuđenici su uhićeni prošle godine od travnja do lipnja u opsežnoj policijskoj akciji u Zadru kad su uhićene ukupno 23 osobe. Na početku suđenja cijeloj skupini postupak je razdvojen na tri zasebna. Ni u jednom slučaju nije dokazano udruživanje radi preprodaje droge pa su osuđeni za preprodaju i posredništvo u preprodaji.

Pročitajte više