Zadar: Zapaljen automobil, bačena bomba u kafić

POLICIJSKA uprava zadarska izvijestila je da je rano jutro, oko 4,10 sati, zapaljen automobil ´opel vectra´ u vlasništvu A.R. (26), koji je bio parkiran ispred obiteljske kuće u vlasništvu M.A. u Kruševu, kod Obrovca.

Automobil je do dolaska policijskih djelatnika posve izgorio.

Policija provodi istragu radi utvrđivanja uzroka požara, ističe u priopćenju PU zadarska.

Neslužbeno se doznaje da je automobil vlasništvo jednog zadarskog policajca koji se nalazio u Kruševu, kao gost, kod punca.

Noćas oko 2,35 sati nepoznati počinitelj bacio je ručnu bombu u caffe bar ´Alibi´ u vlasništvu S.M. (41) u Zrinsko-Frankopanskoj ulici u Zadru. Najprije se začula detonacija, a potom se vidio i plamen u navedenom objektu. U eksploziji bombe popucala su stakla i nastala oštećenja inventara.

Policija je protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine te provodi istragu radi utvrđivanja motiva i identiteta počinitelja.

Jutros oko sedam sati dogodila se teška prometna nesreća na cesti Zadar-Ražanac u kojoj je poginula jedna osoba. Naime, vozilo ´audi 4´, zadarskih registracijskih oznaka, sletjelo je s ceste pri čemu je smrtno stradao vozača Vedran Čustić (27) iz Zadra. U tijeku je očevid i utvrđivanje okolnosti prometne nesreće, priopćila je jutros PU zadarska.

Pročitajte više