Zadarska gradonačelnica o domobranskom izgredu

ZADARSKA gradonačelnica Ana Lovrin je, osudivši isticanje fašističkih simbola na jučerašnjem skupu Udruge "Hrvatski domobran" u Zadru, istaknula kako očekuje da državna tijela postupe u skladu sa zakonom.

"Držimo da je riječ o gruboj manipulaciji i provokaciji, a poglavito da slici generala Ante Gotovine nije mjesto uza sliku Ante Pavelića", ističe u priopćenju gradonačelnica.

"Više puta smo ponovili stajalište zadarskih vlasti, odnosno HDZ-a koji obnaša gradsku vlast, da ćemo budućnost grada i njegova nezaustavljiva razvoja graditi na neprijepornim zasadama Domovinskog rata i da se nećemo obazirati na nostalgičarske reminiscencije, na totalitarne režime naše nedavne prošlosti ", ističe gradonačelnica Lovrin.

Po njezinim riječima Gradsko poglavarstvo nije poslalo svog predstavnika na jučerašnji skup "Hrvatskog domobrana", a predsjednik Gradskog vijeća Davor Aras odazvao se na poziv koji je poslan njemu osobno. Grad Zadar zaprimio je poziv "Hrvatskog domobrana" za obilježavanje sjećanja na Prosinačke žrtve 1918.

Ni sama Udruga, koja je legalno registrirana, ni program proslave nije upućivao ni na kakvu nezakonitost, navodi se u priopćenju zadarske gradonačelnice Ane Lovrin.

Pročitajte više