Nadbiskupija tajno istražuje svećenika koji je sa župljankom dogovarao seks: Nije to za javnost!

ZADARSKA nadbiskupija istražit će svećenika čiji je vrući telefonski razgovor s jednom župljankom, koja mu je u slušalicu šaputala  da je "cijela mokra" od njegove propovijedi, ovih dana preko portala ZNET iscurila u javnost.

Župljanka rekla da je "cijela mokra", a svećenik je pozvao kod sebe

Potvrdila je to Indexu glasnogovornica Zadarske nadbiskupije Ines Grbić, kojoj smo jučer poslali upit što Crkva poduzima u slučajevima kad svećenika pod celibatom uhvati da otvoreno prakticira seks ili to namjerava. U snimljenom razgovoru, naime, zadarski svećenik poziva svoju župljanku da dođe kod njega i to nakon što mu ova kaže da je "cijela mokra".

"Nadbiskupija nema svjedoka, a niti konkretnog materijala o tomu. Iako se ne zna o kojem se svećeniku radi, uredi Nadbiskupije provjerit će vjerodostojnost navoda. Rezultate takve provjere ne kanimo priopćavati novinarima", poručili su nam iz Zadarske nadbiskupije.   

Svećenik mora biti uzor u riječi, vladanju, vjeri i čistoći

"Svećenik mora svojim vjernicima biti uzor u riječi, vladanju, vjeri i čistoći, kako apostol Pavao savjetuje svome učeniku Timoteju. A žena koja je sudjelovala u nedoličnom razgovoru, trebala bi, ako vjeruje u evanđelje, najprije to prijaviti njegovom poglavaru, a ne novinama koje jedva čekaju da takvim tračom čačkaju uši znatiželjne publike", odgovorili su iz nadbiskupije pohotnog svećenika.

Izrazili su sumnju u autentičnost snimke pohotnog razgovora, ali će je, kažu, svejedno istražiti?! I to, naravno, neće podijeliti s javnošću, koju dominantno čine vjernici Katoličke crkve.

Ako nadbiskupija na koncu otkrije svećenika koji je dogovarao seks sa svojom župljankom (što ne bi trebao biti problem, jer su mu identitet već objavili na portalu ZNET), vjerojatno će ga dočekati uobičajena disciplinska mjera za "zabludjele ovčice". Dobri, stari premještaj.

Pročitajte više