Zadranin na dan sprovoda saznao da ne pokapa majku, već nepoznatu ženu

Zadarsko groblje Ilustracija: Dino Stanin/PIXSELL

IVANKA HRNJAK preminula je u ponedjeljak u svom domu u Zadru, a danas je trebala biti pokopana na gradskom groblju. No pokopa nije bilo jer je komunalna tvrtka zamijenila identitet s drugom ženom te je 86-godišnjakinju dan ranije pokopala druga obitelj u Salima na Dugom otoku. 

Da je umjesto svoje majke umalo pokopao drugu ženu, Branko Hrnjak saznao je tek danas, na dan sprovoda.

"Bilo je oko 8:30 sati kada me nazvala djelatnica tvrtke Nasadi i rekla mi da imaju veliki problem, ali da o tome ne može govoriti preko telefona. Čekao sam ih ispred kuće da dođu i kažu mi da im je žao, ali da se dogodila zamjena identiteta i da je moja majka već pokopana. Nisu mi rekli gdje je ni kako su otkrili da su pokopali drugu osobu. Samo da će pokušati s drugom obitelji dogovoriti da danas izvade tijelo kako bih ja u petak mogao sahraniti majku. Preko svojih veza sam saznao da mi je majka u Salima", ispričao je šokirani Branko za Zadarski.hr.

Nudili mu platiti sve troškove sprovoda

Nakon toga odveli su ga, kaže, u mrtvačnicu na gradskom groblju da identificira tijelo nepoznate žene.

"Rekao sam im da to nije moja majka, da je to meni potpuno nepoznata žena koju sada vidim prvi puta u životu. Nakon toga nazvao me direktor Nasada, predstavio se i rekao kako bi volio da sve prođe u miru i tišini i kako će oni snositi sve troškove za ono što se dogodilo. Nudili su platiti pogreb. Ne, hvala, meni to ne treba, još uvijek imamo toliko da bih mogao platiti majčin sprovod", rekao je Branko.

Šef tvrtke: Žao mi je što ne mogu vratiti vrijeme i ovo popraviti

Zadarski.hr kontaktirao je direktora Nasada Josipa Krnčevića koji je rekao kako se ispričava i jednoj i drugoj obitelji.

"Jednostavno nemam riječi opravdanja za ono što se dogodilo, sigurno je da ćemo poduzeti mjere među svojim zaposlenicima kako se ovako nešto nikad ne bi ponovilo. Na žalost, znam da ne mogu vratiti vrijeme i ovo popraviti, ali još jednom se najdublje ispričavam", rekao je Josip Krnčević.

 

Pročitajte više