Zadravec kaže da slabo poznaje Plenkovića. Imaju hrpu zajedničkih fotografija

Foto: Facebook

HDZ-ova Dijana Zadravec prošli tjedan nije smijenjena, iako se to očekivalo nakon svega što se zbiva na Klinici za tumore posljednjih tjedana. Na Upravnom vijeću o tome nije bilo govora i ona ostaje na čelu Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice.

Podsjetimo na to da je 2016. godine na parlamentarnim izborima Andrej Plenković uvrstio Dijanu Zadravec na svoju listu u 1. izbornoj jedinici. Tijekom predizborne kampanje Plenkovića se učestalo moglo vidjeti u društvu Zadravec, čemu svjedoče brojne fotografije koje je Dijana Zadravec objavljivala na svom službenom Facebook profilu, a koje možete vidjeti u ovom tekstu.

Naime, Zadravec je novinske stupce intenzivno počela puniti u prosincu 2019. godine nakon što je objavljeno da je napala kolegicu Miju Primorac, nakon čega je proveden nadzor u bolnici te su radničko vijeće bolnice i Povjerenstvo za unutarnji nadzor zatražili smjenu Dijane Zadravec sa svih funkcija (tad je bila i zamjenica ravnatelja bolnice, no istekao joj je mandat, dok je još uvijek predstojnica Zavoda).

>>Potukle se zaposlenice u Vinogradskoj. Plenkovićeva miljenica bacala stolice

Tadašnji predsjednik Upravnog vijeća bolnice, Slavko Orešković, najavio je smjenu Dijane Zadravec. Međutim, tadašnji ministar zdravstva Milan Kujundžić ubrzo je smijenio Oreškovića s te funkcije, a potom je Upravno vijeće, na čelu s novim predsjednikom Tomislavom Dulibićem (inače državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva), u tom slučaju oslobodilo Zadravec odgovornosti.

Zadravec se u žižu javnosti ponovno vratila u kolovozu 2020. godine, kad je u javnost procurila snimka telefonskog razgovora nje i ministra zdravstva Vilija Beroša.

>>Širi se snimka Beroša i Zadravec: "Kažeš da je Andrej blagoslovio koruptivni natječaj?"

Zadravec pitali zašto premijera zove "Andrej"

Zadravec je u razgovoru oko natječaja za ravnatelja Vinogradske, na koji se prijavila, Beroša ispitivala "zna li Andrej za koruptivan natječaj u Vinogradskoj".

>>Zadravec tvrdi da razotkriva kriminal u bolnici. Liječnici joj odgovorili

Sinoć je novinar RTL-a Danas pitao Dijanu Zadravec u kakvom je odnosu s premijerom budući da smo prošlo ljeto svi imali prilike čuti kako ga oslovljava s "Andrej".

"Premijer Plenković i ja smo stranački kolege. Mi smo poznanici. Zadnji put sam ga srela na jednom stranačkom okupljanju prošlo ljeto u Varaždinu. Mi se ne čujemo i ne komuniciramo", rekla je Dijana Zadravec jučer u gostovanju na RTL-u.

Index je pitao vladinog glasnogovornika Marka Milića u kakvom su odnosu Dijana Zadravec i Andrej Plenković.

"Predsjednik Vlade poznaje gospođu Zadravec kao članicu stranke, koju, kao i brojne druge stranačke kolegice i kolege, susreće na različitim stranačkim događajima i u kampanjama", stoji u kratkom odgovoru glasnogovornika vlade Marka Milića.

HUBOL: Koji je razlog da dr. Zadravec drži u šaci jednu kliniku, jedan KBC, ministra i vladu?

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) reagirala je prošli tjedan na događanja u Vinogradskoj.

"Stavljanje sebe u ulogu borca protiv korupcije, a istovremeno telefoniranje ministru zdravstva, uz prijetnje i pozivanje na poznanstvo s premijerom, pri čemu je tema razgovora natječaj za ravnatelja zdravstvene ustanove, epizoda je koje se ne bi posramili ni tvorci Alana Forda", komentar je HUBOL-a na aferu oko Dijane Zadravec, neuroradiologinje i predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, a koja je svoj vrhunac doživjela prosvjedom liječnika ispred bolnice koji je održan prošli tjedan. Podsjetimo, prije dva tjedna tu veliku aferu otkrio je Index.

"Pitamo se stoga koji je razlog (i način) da dr. Zadravec drži u šaci jednu kliniku, jedan klinički bolnički centar, njegovu upravu i upravno vijeće, jednog ministra zdravstva i na koncu jednu vladu koja postavlja upravno vijeće" piše na Facebook stranici HUBOL-a (Hrvatska udruga bolničkih liječnika).

>>HUBOL: Čime Zadravec drži u šaci jednu kliniku, ministra, vladu?

Zastupnica Benčić na saborskoj sjednici: Evidentno je da je Zadravec nečim ucijenila našeg premijera

O Zadravec je bilo govora i na prošloj sjednici sabora, održanoj u četvrtak. Sandra Benčić iz Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka u saboru je komentirala prosvjed liječnika protiv predstojnice Klinike za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijane Zadravec.

"Usprkos činjenici da se opetovano liječnici koji rade s njome bune i odlaze, ona se čudom održava na poziciji. U kuloarima se čulo da je premijer urgirao prema v.d. ravnatelju KBC-a Mariju Zovku "da ne dira gospođu Zadravec". To je još jedan primjer miješanja HDZ-a u kadroviranje po bolnicama. HDZ je odgovoran za to što nemamo radiologe u Institutu za tumore i evidentno je da je Zadravec nečim ucijenila našeg premijera", kazala je Benčić.

Za kraj još podsjetimo kako se Zadravec nakon parlamentarnih izbora, koji su održani u rujnu 2016. godine, spominjala kao moguća ministrica zdravstva i slovila je kao miljenica premijera Andreja Plenkovića, koji ju je tada stavio i na listu HDZ-a u 1. izbornoj jedinici, čiji je nositelj bio upravo on.

Od ukupno 62.310 preferencijalnih glasova dobila je samo 284 (0.45%) te je, po broju glasova građana Zadravec bila pretposljednja na listi.

Kako je ipak na kraju nije postavio za ministricu, Dijana Zadravec dobila je mjesto zamjenice ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice.

Pročitajte više