Zagorje ima još dvoje novooboljelih, ukupno 111

Foto: Robert Anić/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije na press-konferenciji izvijestio je da imaju ukupno 111 slučajeva koronavirusa na području županije.

Načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek istaknuo je da se radi o 111 osoba pozitivnih na koronavirus s prebivalištem na području županije.

"U odnosu na dan ranije, sa današnjim danom novoevidentirane su 2 osobe; 1 iz Gornje Stubice i 1 iz Jesenja. Broj osoba koje su ozdravile ostaje nepromijenjen - dosad ukupno 4. Dosad su uzeti uzorci od 709 osoba“, rekao je načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek te ujedno ponovio apel građankama i građanima da se drže svih propisanih mjera.

"Kad će sve ovo završiti, ovisi prvenstveno o svima nama. Nažalost, neki građani i dalje krše mjere. Tijekom jučerašnjeg dana imali smo 6 slučajeva da osobe nisu imale propusnice", rekao je Ferek-Jambrek.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je da je stanje pacijenata pozitivnih na covid-19 stabilno i da nema novih pacijenata na odjelu u zabočkoj bolnici.

"Od jučer je jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus, a koja je bila u izolacijskom odjelu, puštena na kućno liječenje. U izolacijskim jedinicama na području hitnog bolničkog prijema gdje se radi trijaža su 3 osobe, dobrog su zdravstvenog stanja", rekao je Vančina.

Voditelj službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo KZŽ dr. Ivan Lipovac rekao je da je na području županije dosad u samoizolaciji bilo 160 zdravstvenih djelatnika, od čega je sedmero pozitivno na koronavirus, te je dodao kako se nada da su građanke i građani bili disciplinirani i da su se pridržavali mjera Stožera tijekom uskrsnih blagdana, odnosno da su izbjegavali bliski socijalni kontakt, što uključuje i neposjećivanje obitelji, rodbine i prijatelja.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više