Zagreb: ASH i HNS traže povlačenje odluke o poskupljenju vode

Akcija socijaldemokrata Hrvatske (ASH) i Nezavisni hrvatski sindikat (NHS) osudili su danas odluku zagrebačkoga Gradskog poglavarstva o poskupljenju vode i traže da se povuče.

Budući da je odluku o poskupljenju kubičnog metra vode s 5,07 na 6,27 kuna Poglavarstvo jučer donijelo jednoglasno, Gradska organizacija ASH u današnjem je priopćenju zatražila ostavke svih članova Poglavarstva, te trenutačno raspisivanje prijevremenih izbora za Gradsku skupštinu.

"Nije nam jasno da niti jedan član Poglavarstva nije imao obzira prema najugroženijem dijelu zagrebačkih građana, a isto tako neshvatljivo je da Poglavarstvo nečiji nerad i nesposobnost želi rješavati na leđima onih koji jedva preživljavaju", stoji u priopćenju GO ASH.

Ističe se da će stranka, ne povuče li Poglavarstvo odluku o poskupljenju vode, građane pozvati na neposluh.

Odlukom o poskupljenju vode u Zagrebu neugodno je iznenađen i NHS, koji smatra da Poglavarstvo takvu odluku nije smjelo donijeti bez izražene volje građana i rasprave sa socijalnim partnerima na gradskom Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV).

Ističući da je riječ o još jednom udaru na standard građana, NHS u današnjem priopćenju od gradonačelnice Vlaste Pavić traži da odluku o poskupljenju stavi van snage, da ispita mogući učinak poskupljenja na standard građana, te da se "bezbolnije rješenje iznađe u raspravi na gradskom GSV-u".

Pročitajte više