Zagreb: Brutalno pretukli prostitutku jer je htjela prekinuti s "poslom"

DVOJICA muškaraca, od kojih je jedan taksist, i jedna žena osumnjičeni su za podvođenje 27-godišnjakinje koju su brutalno pretukli kada je odlučila prekinuti s prostituiranjem za njihov račun, izvijestila je danas zagrebačka policija.

U policiji kažu da su osumnjičeni 33-godišnji taksist i 22-godišnja žena kontinuirano objavljivali oglase u Plavom oglasniku u rubrici osobni kontakti u kojima su tražili djevojke za escort i pružanje seksualnih usluga muškarcima. Na oglas se početkom siječnja ove godine javila 27-godišnjakinja s kojom su se osumnjičeni dogovorili da pruža seksualne usluge muškarcima, a da će joj oni davati 50 posto od zarade. Zauzvrat su joj ponudili da će je fizički štititi, oglašavati u glasniku, primati pozive i voziti je taxijem u stanove zainteresiranih, na što je ona pristala.

Žena se za račun osumnjičenih prostituirala od siječnja do travnja. Tada je odlučila prekinuti, no osumnjičeni joj to nisu dozvolili, već su je 22. travnja oko 20 sati na prevaru uvukli u automobil i odvezli na Jakuševac. Tu su svo troje navukli kirurške rukavice na ruke i prijetili joj smrću, te je fizički i psihički maltretirali i prijetili joj pištoljem.

Osumnjičeni taksist izvadio je iz prtljažnika lopatu govoreći joj da će je ubiti i zakopati na tom mjestu, a zatim je ispod jakne izvukao pištolj, na njega stavio prigušivač i ispalio tri hica, od čega jedan u smjeru žrtve. Nakon toga ju je više puta udario pištoljem po glavi.

U policiji kažu da je osumnjičena žena nagovarala da žrtvu udari palicom po ustima, na što je drugi muškarac iz prtljažnika izvadio drvenu baseball palicu i više je puta udario po nogama i tijelu. Od udaraca je pala na koljena, nakon čega je mlađi osumnjičeni zamahnuo palicom prema glavi oštećene, a ona je rukom blokirala udarac zbog čega joj je slomljena lijeve podlaktice.

Osumnjičena žena je od muškaraca tražila da je još udaraju, tako da ju je stariji osumnjičeni još nekoliko puta udario drškom pištolja. Vidjevši da je oštećena teže ozlijeđena odvezli su je na liječnički pregled u Kliniku za traumatologiju, gdje su joj zaprijetili da ne smije reći kako je ozlijeđena. Žrtva je u strahu liječniku rekla da se sama ozlijedila vratima automobila, a nakon pružene pomoći žena je puštena iz bolnice, te su je osumnjičeni odveli u iznajmljeni stan u novozagrebačkom naselju Utrine.

Policija je do troje osumnjičenih došla u sklopu kriminalističke obrade koju je provodila nad taksistom zbog podvođenja druge žene na području Črnomerca. Žrtva je tada iskoristila priliku i telefonski javila policiji što joj se dogodilo.

Osumnjičena žena i mlađi muškarac jučer su privedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, dok je 33-godišnji taksist u pritvoru već tjedan dana.

Policija nije otkrila identitet žrtve i troje osumnjičenih koje se tereti za podvođenje, nanošenje teške tjelesne ozljede i protupravno oduzimanje slobode.

Pročitajte više