Zagreb: Dvije putnice poginule u "Peugeotu", vozač lakše ozlijeđen

DVIJE putnice "Peugeota 306" poginule su noćas nakon što je vozač automobila izgubio nadzor, sletio s ceste i udario u stup javne rasvjete u Ulici kneza Branimira, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Nesreće se dogodila 45 minuta iza ponoći kada je 29-godišnji vozač prolaskom pored benzinske postaje Europetrola u blagom lijevom zavoju, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad automobilom "Peugeot 306" i sletio s lijeve strane kolnika. Automobil je potom u zanošenju zadnjim lijevim dijelom udario u metalni stup javne rasvjete i nastavio se nekontrolirano kretati. Pri tom su iz njega ispali vozač i putnici 28-godišnja Goranka Tondini, 23-godišnja Marija Kotarac i 31-godišnji I. B. koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasom.

Goranka Tondini je preminula nakon što su se liječnici hitne pomoći na mjestu nesreće jedan sat borili za njezin život. Dvoje ostalih teško ozlijeđenih putnika prevezeni su u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje je jutros oko 5,45 sati preminula Marija Kotarac.

Vozač je s lakšim ozljedama prevezen u KBC Zagreb. Alkotestiranjem je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola, a još se čekaju rezultati testiranja na drogu.

U zagrebačkoj policiji najavljuju da će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Pročitajte više