Zagreb: Dvojica Slavonaca uhićena zbog preprodaje droga

VIŠE od 22 kilograma marihuane, oko 250 grama amfetamina, 956 tableta ecstasya i manja količina LSD-a prokrijumčarena iz Slavonije u Zagreb zaplijenjena je jučer u stanovima dvojice 24-godišnjaka, izvijestila je danas zagrebačka policija.

U policiji kažu da su u akciju krenuli nakon saznanja da dvojica mladića krijumčare drogu s područja Slavonije iz koje su sredinom prošle godine doselili u Zagreb. Prilikom legitimiranja jučer ujutro na Britanskom trgu kod prvoosumnjičenog, koji je policiji od ranije poznat zbog pet kaznenih djela također povezanih sa zlouporabom droga, pronađeno je oko 0,5 grama amfetamina. Policija je nakon toga u njihovim stanovima pronašla 22,6 kilograma marihuane pakirane u 26 paketa, 248 grama amfetamina, 956 tableta ecstasya, četiri doze droge LSD-25, vagu za precizno mjerenje težine i 195 grama kreatina - praha podesnog za miješanje s drogom. Prema procjenama policije zaplijenjena droga na ilegalnom narko tržištu vrijedi oko 100 tisuća kuna.

Dvojica Slavonaca, koji su u Zagrebu bili zaposleni kao monteri u građevinskoj tvrtki, jučer su privedeni istražnom sucu uz policijsku kaznenu prijavu koja ih tereti za udruživanje radi preprodaje droga.

Pročitajte više