Zagreb: Gradski zastupnici SDP-a i HNS-a trebali bi dolaziti na sjednice Skupštine trgovačkih društava

ZASTUPNIK u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Miroslav Rožić (HSP) izrazio je nezadovoljstvo što svi članovi vladajuće koalicije nisu bili na današnjim sjednicama Skupštine trgovačkih društava u gradskom vlasništvu ocjenjujući da se na takav način ne može upravljati gradskom imovinom.

Gradski zastupnici SDP-a i HNS-a trebali bi dolaziti na te sjednice. Ako hoće upravljati neka dolaze, a ako neće neka nama prepuste da mi upravljamo, poručio im je.

"Ništa nije izglasano, ni revizija ZGOS-a nije prošla, ni izvješće, jer nije bilo osam potrebnih glasova za", naveo je.

Pročelnik gradskog ureda za gospodarstvo i predsjednik Skupštine trgovačkih društava Ladislav Prežigalo novinare je izvijestio da je prihvaćeno izvješće za Zagrebačku veletržnicu, AGM, Autobusni kolodvor, Čistoću, Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo, Sljeme Medvednicu, Zagrebačke ceste i Zagrebački električni tramvaj.

Naveo je da za prihvaćanje izvješća o poslovanju ZGOS nije bilo dovoljno glasova, i najavio da će se o tome odlučiti u prvoj polovici srpnja.

Novinarima je potvrdio da je Tomislav Jelić (Hrvatski blok) predložio smjenu direktora ZGOS-a Zdravka Vaca, ali da prijedlog nije prošao jer je sedam glasova bilo protiv smjene, tri suzdržana i jedan za. Skupština ima 15 članova, a osam ih mora biti za, da bi prijedlog prošao, objasnio je Prežigalo. Danas ih je sjednici nazočilo 11.

Naveo je da su danas donijete odluke o razrješenjima i imenovanjima članova Nadzornih odbora Čistoće, GSKG te Zagreb filma, ali da će većina razrješenja i imenovanja biti na zadnjoj sjednici, prije godišnjih odmora kada se koalicijski partneri o tome usaglase. Riječ je o Gradskoj plinari, Jarunu d.o.o., Tržnice, Sljeme Medvednica, Vodoopskrba i odvodnja.

Prema izvješću Autobusni kolodvor u prošloj je godini ostvario dobit od 1,8 milijuna kuna, što je u odnosu na prethodnu godinu smanjenje od 56,1 posto.

Čistoća je ostvarila oko 300 milijuna kuna prihoda, a toliki su joj bili i rashodi. U prošloj je godini zbog požara u PUTO-u ostvaren gubitak od 3,95 milijuna kuna.

Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo (GSKG) ostvarilo je nešto više od milijun kuna dobiti, dok je u poduzeću Sljeme Medvednica dobit od 43.702 kuna za 85 posto manja u odnosu na dobit iz 2002.

Zagrebačke ceste također su imale smanjenje dobiti od 7 posto. Prihod im je iznosio 320 milijuna kuna, a rashod 312 milijuna kuna. Investirano je 11 milijuna kuna.

Zagrebački električni tramvaj ostvario je oko 879 tisuća kuna dobiti što je povećanje od 30,9 posto. Prihod je iznosio 841 milijuna kuna, a rashod 840 milijuna kuna.

Pročitajte više