Zagreb: Jarunfest" počinje 24. lipnja

KAZALIŠTE na vodi "Jarunfest 2003." svečano će na Jarunu biti otvoreno 24. lipnja, najavljeno je na današnjoij konferenciji za novinstvo u kazalištu "Komediji" u Zagrebu.

Do 14. srpnja na "Jarunfestu 2003." bit će izvedeni rock-opera "Jesus Christ Superstar" Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea (27. i 28. lipnja), zatim opereta "Mala Floramye" Ive Tijardovića (1. i 2. srpnja), te premijerno - mjuzikl "Kosa (Hair)" skladatelja Galta MacDermota i libretista Geromea Ragnija i Jamesa Radoa (9. do 14. srpnja).

"Jarunfest 2003." će otvoriti kazalište "Komedija" i Ansambl "Lado", najavio je umjetnički voditelj programa Vlado Štefančić.

Po riječima produkcijskog managera "Komedije" Janosa Roemera ovogodišnje, drugo, kazalište na vodi, organizirano je zbog prošlogodišnjega sjajnog odziva posjetitelja. "Po jednoj je predstavi u prosjeku prošle godine prodano oko 1500 ulaznica i bilo je lijepo gledati rijeke ljudi što su se slijevale na Jarun", rekao je producent "Jarunfesta 2003." i ravnatelj "Komedije" Niko Pavlović.

Pavlović je izrazio želju da "Jarunfest" postane trajna priredba i takvim se događajem, po njegovim riječima, Zagreb svrstava u elitne europske gradove koji se mogu pohvaliti kazalištem na vodi.

Zadovoljstvo je danas izrazio i ravnatelj Športsko-rekreacijskog centra (ŠRC) "Jarun" Aleksa Kocijan, napomenuvši kako je lijepo vidjeti Jarun koji za "Jarunfesta" postaje mjestom spajanja športa i kulture.

"Jarunfest" zajednički organiziraju "Komedija", ŠRC "Jarun", grad Zagreb, gradska Turistička zajednica, Hrvatske šume, Hrvatska vojska i Zagrebački električni tramvaj koji će autobusima posjetitelje prevoziti od okretišta tramvaja broj pet do pozornice na Jarunskom jezeru.

Pročitajte više