Zagreb je NAŠ: Bandić će nakon poraza na izborima opet završiti u Remetincu

Foto: FAH

POLITIČKA platforma Zagreb je NAŠ danas se putem priopćenja za medije osvrnula na istupe Milana Bandića o radovima na Savici.

Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Drskim istupom gradonačelnik Bandić u posljednjim danima vladavine skreće pažnju s divljačke devastacije na Savici.  

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik na odlasku, koji je uporan u namjeri da devastira park na Trnjanskoj Savici, unatoč prosvjedima i žestokom protivljenju građana tog kvarta, pokušava odvratiti pažnju s ove situacije, pa se odlučio usporediti sa žrtvama holokausta. Naime, podsjetio je na akciju građana koji su se prije sedam godina protivili privatizaciji javnog prostora u Varšavskoj ulici te došli s koferima pred Gradsko poglavarstvo. Tu je prosvjednu akciju Bandić danas odlučio interpretirati, i sebe samoga usporediti s najvećim pokoljem u recentnoj povijesti čovječanstva. I to istoga dana kada je najavio izgradnju spomenika tim istim žrtvama s kojima tako olako manipulira i koje zapravo ismijava, a samo dan nakon što je Gradska skupština Zagreba odlučila nagraditi povijesnog revizionistu Jakova Sedlara.

Prosvjed pred Gradskim poglavarstvom bio je jedan u nizu prosvjednih akcija koje su održane u tijeku višegodišnje borbe za Varšavsku i očuvanje pješačke zone. Prisjetimo se, tom su prigodom srušena stabla u Varšavskoj ulici, dio prostora je dan u privatne ruke za potrebe izgradnje ulaza u garažu privatnog projekta Centar Cvjetni, što je plaćeno javnim sredstvima, odnosno novcem građana grada Zagreba".

O kriminalnom ponašanju Milana Bandića

"Prosvjednom akcijom građani su prošetali od Varšavske ulice do zgrade Gradskog poglavarstva pred kojim su gradonačelniku ostavili kofere s osnovnim potrepštinama - papučama, četkicom i pastom za zube, brijaćim priborom, toalet papirom i igrom Čovječe ne ljuti se, za koje su smatrali da će mu biti od koristi tijekom boravka u pritvoru.

S obzirom na to da su članovi političke platforme Zagreb je NAŠ u to vrijeme bili nositelji građanskog nezadovoljstva zbog kriminalnog ponašanja tadašnjeg i sadašnjeg gradonačelnika Milana Bandića kao i čitave političke garniture, ovim putem želimo podsjetiti kako su se građani, kao i nositelji inicijative Ne damo Varšavsku protivili načinu na koji se upravlja gradom te pozivali na transparentno upravljanje gradskom imovinom, javnim prostorima i gradskim novcem, a protiv klijentelizma i udovoljavanja privatnim interesima pojedinih moćnika.

Ovakvi istupi kojima gradonačelnik postavlja sebe u poziciju žrtve jasan su znak da je svjestan kako će na sljedećim izborima izgubiti bitku za grad Zagreb, a posljedica čega će biti ponovni smještaj upravo u Remetincu, u kojem je već bio prije tri godine, a što su mu građani predvidjeli tada, 2010. godine", navode iz platforme "Zagreb je NAŠ!". 

Pročitajte više