Zagreb: Lažnim prijavljivanjem pokušao prikriti prijevaru

ZAGREBAČKA policija uhitila je 26-godišnjaka koji je lažno prijavio dvojicu muškaraca, s namjerom da izbjegne povrat oko 100 tisuća eura, na prijevaru dobivenih od četiri osobe, izvijestila je danas policija.

Uhićeni muškarac policiji je krajem travnja prijavio dvojicu muškaraca, rekavši da su mu od prosinca 2002. do travnja 2004. prijetili smrću i nanošenjem teških ozljeda, zbog čega im je, kako je rekao, isplatio više od 430 tisuća kuna.

Pokrenuvši kriminalističku obradu protiv dvojice prijavljenih policija je utvrdila da je istina potpuno drugačija, odnosno da je 26-godišnjak podnio lažne prijave, kako bi pokušao izbjeći vraćanje oko 100 tisuća eura, koje je na prijevaru uzeo od ukupno četvero hrvatskih državljana.

Policija tvrdi da se 26-godišnjak domogao novca lažnim obećanjima da će temeljem svojih poznanstva u Gradskom poglavarstvu ishodovati pravo najma, a potom i vlasništva nad nekretninama koje su u stvarnom vlasništvu Grada.

Tako je policija osim zbog lažnog podnošenja kaznene prijave 26-godišnjaka prijavila i zbog više prijevara "teških" 735 tisuća kuna.


Pročitajte više