Zagreb: Međunarodni sastanak Interpola o terorističkim aktivnostima

NA SASTANKU Interpolove skupine za povezivanje i razmjenu podataka, održanom u srijedu i četvrtak u Zagrebu, na kojemu su sudjelovali predstavnici 15 država članica Interpola, postignuti su "značajni rezultati u razmjeni podataka o osobama koje su u posljednjih 10ak godina podržavale terorističke organizacije na svjetskoj razini", priopćeno je danas iz MUP-a.

"Posebno je bilo razmatrano financiranje terorističkih aktivnosti zloporabom fondova humanitarnih udruga aktivnih u toku ratnih zbivanja u nekim zemljama bivše Jugoslavije", ističe se u priopćenju.

Zbog šire povezanosti pripadnika terorističkih organizacija, na sastanku koji su organizirali Glavno tajništvo Interpola i Uprava kriminalističke policije MUP-a, prisustvovali su predstavnici Interpola iz Albanije, Alžira, Belgije, BiH, Češke, Hrvatske, Makedonije, Irske, SAD-a, Slovenije, Švicarske, Španjolske, Turske i Tunisa.

U MUP-u najavljuju da će Interpol nastaviti s organiziranjem tematskih radnih sastanaka u Hrvatskoj, te da se sljedeći sastanak o krijumčarenju ljudi očekuje početkom lipnja u Valbandonu, u Istarskoj županiji.

Pročitajte više