ZAGREB: NA PROSLAVI MAJKE BOŽJE OD KAMENITIH VRATA I MILANSKI NADBISKUP KARDINAL DIONIGI TETTAMANZI

Proslava blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, održat će se 31. svibnja, kada se slavi i blagdan Marije Majke Crkve i Dan grada Zagreba.

Proslava će početi svečanom euharistijom u zagrebačkoj katedrali u 19 sati koju će predvoditi milanski nadbiskup kardinal Dionigi Tettamanzi u zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, apostolskim nuncijem nadbiskupom Franciscom Javierom Lozanom, pomoćnim zagrebačkim biskupima i zagrebačkim svećenicima, izvijestio je Ured zagrebačkoga nadbiskupa za odnose s javnošću.

Poslije mise krenut će procesija Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, Radićevom do Iliriskog trga, Demetrovom te Basaričekovom do Trga sv. Marka, gdje će se održati kratki program nakon kojega će slika Majke Božje biti ponovno vraćena na stalno mjesto u Kamenitim vratima.

Tom prigodom, od 19 do 20,30 sati, u potpunosti će biti zaustavljen promet na trgu pred katedralom i oko kipa Majke Božje, a od 20 do 21,15 sati u navedenim ulicama i na Trgu sv. Marka.

Mijo Gorski, biskupski vikar za Zagreb, u ime organizatora proslave pozvao je vjernike grada Zagreba da se okupe oko lika svoje zaštitnice - Majke Božje od Kamenitih vrata.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više