Zagreb: Nakon dvomjesečne potrage uhićen "revolveraš" iz salona za masažu

Nakon gotovo dva mjeseca potrage policija je uhitila Zdravka Šiškića (38), osumnjičenog da je 11. veljače u zagrebačkom salonu za masažu Palma ispalio dva hica iz pištolja i ugrozio život zaposlenica salona, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Šiškića su policajci u redovnoj ophodnji prepoznali preksinoć na ulici u zagrebačkom naselju Dubrava, legitimirali ga, uhitili i priveli u postaju na kriminalističku obradu, izvijestila je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Prema policijskom izviješću, sumnja se da je Šiškić 11. veljače oko 16 sati, nakon masaže u salonu u Petrovoj ulici, došao u prijemnu prostoriju salona u kojoj su se nalazile dvije zaposlenice u dobi od 20 i 21 godine. Od starije zaposlenice je zatražio papirnatu maramicu, a kad mu je rekla da nema maramice i da upita drugu zaposlenicu Šiškić je stavio ruku u džep jakne i ispalio hitac iz pištolja za koji nema dozvolu. Zrno je probilo džep jakne, udarilo u šank i posudu na šanku, potom u drvenu lamperiju na zidu i zaustavilo se na podu ispod šanka, gdje se nalazila 20-godišnjakinja.

Djevojke su potom otišle u drugu prostoriju, a osumnjičeni se još 10-ak minuta zadržao u prijemnoj prostoriji u koju je potom ušla treća zaposlenica i jedan klijent kojega je Šiškić, tvrde u policiji, počeo vrijeđati, nakon čega je ispalio još jedan hitac u pod i otišao iz salona. Za njim je nakon toga raspisana potraga.

Policiji Šiškića sumnjiče za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Zdravko Šiškić bio je zaštićeni svjedok broj dva na suđenju tzv. zagrebačkoj mafiji u zatvoru u Remetincu, u zatvoru je služio kaznu zbog ubojstva Ivana Mirka Krpelnika 1997. u Dubravi, a policiji je od ranije poznat i po drugim teškim kaznenim djelima.

(Hina) xso yso

Pročitajte više