Zagreb: Policija i dalje traga za dvojicom otmičara

ZAGREBAČKA policija i dalje intenzivno traga za dvojicom otmičara, koji su u subotu, nakon što su uzeli 22 tisuće eura otkupnine oslobodili 26-godišnju Jelenu Gudeljević, otetu dan ranije, doznaje se u policiji.

Prema opisima otete djevojke riječ je o dvojici muškaraca starih između 28 i 32 godine, od kojih je jedan izrazito nizak, a drugi izrazito visok i jače građe, rekla je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Dodala je da policija prilikom primopredaje novca u subotu nije uspjela uhititi otmičare, jer je postojala opasnost da se ugrozi djevojčin život. Osim toga otmičari su u posljednji čas promijenili mjesto na kojem je otac otete djevojke, inače suvlasnik zagrebačke tvrtke "Feroterm", trebao ostaviti otkupninu, kazala je Vulama.

Policija tvrdi da je o otimici 26-godišnje Jelene Gudeljević obaviještena telefonom u petak oko 19,20 sati. Odmah nakon dojave započelo je traganje za otetom djevojkom i automobilom u kojem se nalazila, a policija je istog dana pojačala nadzore svih izlaza iz Hrvatske.

Dan kasnije djevojka se mobitelom javila ocu i rekla da njeni otmičari traže 25 tisuća eura otkupnine.

"Policija je nakon toga uspostavila dobru suradnju s obitelji otete djevojke i započela koordinaciju koja je u rješavanju takvih situacija nužna", rekla je Vulama.

Dodala je da je policija bila upoznata s detaljima primopredaje novca, koja se u subotu oko 15 sati dogodila ispred kafića "Zeus" u blizini vojarne "Croatia" u Novom Zagrebu.

"Čin primopredaje novca bio je povezan s opasnošću da se ugrozi život otete djevojke, što je policiji i ocu otete djevojke bilo od presudne važnosti", kazala je Vulama, dodajući da je to, kao i "splet ostalih okolnosti" razlog što policija na mjestu primopredaje nije uhitila otmičare.

Nedugo nakon predaje novca djevojka je puštena na slobodu u zagrebačom Folnegovićevom naselju. U razgovoru s policijom oteta je ustvrdila da su je dvojica nepoznatih muškaraca čuvala u stanu na nepoznatoj adresi na području Zagreba.

Pročitajte više