Zagreb: Poticala "reketare" na iznudu dužnika

ZAGREBAČKA policija uhitila je trojicu muškaraca koje sumnjiči da su na nagovor 47-godišnje žene iznuđivali novac od njezinog dužnika.

Policija je danas izvijestila da osumnjičenu ženu tereti za poticanje trojice muškaraca, u dobi od 22, 23 i 28 godina, na iznudu, odnosno "reketarenje" 45-godišnjaka, koji je njezinom pokojnom suprugu bio dužan pet tisuća eura.

Osumnjičeni su posljednjih šest mjeseci u više navrata preko mobitela dužniku prijetili da će njega i članove njegove obitelji fizički zlostavljati ako im ne preda osam tisuća eura. Dužnik je iz straha pristao i u jednom je ugostiteljskom objektu početkom ljeta iznuđivačima predao tri tisuće eura. Oni su mu zaprijetili i rekli da do listopada mora dati još pet tisuća eura, a do početka kolovoza i dodatnih 500 eura za kamate.

U policiji kažu da su trojica osumnjičenika 20. rujna presreli dužnika ispred njegove kuće i uz prijetnju ubojstvom i fizičkim zlostavljanjem "podsjetili" ga da prvog dana listopada mora isplatiti novac.

Dužnik je nakon toga o svemu obavijestio policiju koja je pripremila zasjedu. Prvog dana listopada dužnik je u jednom ugostiteljskom objektu dvojici iznuđivača predao tisuću kuna i u tom trenutku ih je zaskočila i uhitila policija, dok su treći osumnjičenik i žena uhićeni naknadno. Svi su privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte više