Zagreb: Poticao poznanika da ručnom bombom ubije partnera njegove bivše supruge

POLICIJA je prije dva dana na području općine Križ uhitila 28-godišnjaka kojega sumnjiči da je zbog ljubomore i osvete poticao svoga poznanika da ručnom bombom ubije partnera njegove bivše supruge, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je osumnjičeni tijekom svibnja više puta poticao 18-godišnjeg poznanika da ručnom bombom, koju mu je sam dao, ubije 34-godišnjeg partnera njegove bivše supruge, obećavši mu za sada nepoznati novčani iznos.

Umjesto da učini što mu je osumnjičeni rekao, 18-godišnjak je o svemu izvijestio policiju koja je uhitila osumnjičenog i u subotu navečer privela ga u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, uz kaznenu prijavu zbog poticanja na ubojstvo.

Zagrebačka policija izvijestila je i da je sinoć u naselju Pešćenici uhitila 38-godišnjaka koji je u alkoholiziranom stanju pretukao 38-godišnju nevjenčanu suprugu, a zatim je pružao otpor policiji.

Žena je sinoć oko 22 sata policiji dojavila da je njezin dečko pijan došao kući i da ju je, kada ga je upitala gdje je bio, počeo vrijeđati, a zatim i bacati na pod te udarati po leđima.

Kada su ga policajci upozorili kako će biti priveden prekršajnom sucu, 38-godišnjak je uzeo metalnu šipku i zaprijetio da neće nikamo ići.

Ubrzo je stigao i interventni vod policije, ali je na njihovo traženje da mirno pođe u policijsku postaju osumnjičeni to i dalje odbijao, ne ispuštajući šipku iz ruku.

No, policajci su ga hitrom akcijom uspjeli savladati te ga vezanog lisicama" priveli u postaju.

Nad njim je pokrenuta prekršajna obrada zbog nasilja u obitelji, a nakon njezina završetka bit će priveden prekršajnom sucu.

Pročitajte više