zagreb - premijerno izvedena nova komedija fadila hadžića

Na sceni zagrebačkog teatra "Vidra" večeras je premijerno izvedena najnovija komedija Fadila Hadžića "Ljubavni ultimatum staroga gospodina", u režiji Zorana Mužića. L

Tom predstavom počinje djelovanje nove kazališne družine BIS-teatar komedije, koju je utemeljio Fadil Hadžić. Predstava je zajednička produkcija BIS-teatra i Satiričkoga kazališta Kerempuh.

U "Ljubavnom ultimatumu", najizvođeniji hrvatski komediograf Fadil Hadžić nudi duhovite dijaloge i neočekivane obrate.

Likovi su stariji gospodin Vilim Kokot, gospođa Melita Kralj i njen sin Toni, koje glume Zvonimir Zorčić, Elizabeta Kukić i mladi Hrvoje Kečkeš.

Priča se razvija na dva plana - prvi je romantični, ljubavni, a drugi poslovni, znatno racionalniji, što se međusobno isprepliću kroz brojne komične situacije.

Komedija, kako stoji u programskom materijalu, koliko god imala nevjerojatan, bizaran zaplet, toliko je i vrlo realna slika suvremenih događaja, gdje ljubav više nema romantičnu aureolu, a poslovni odnosi nameću svoje neumoljive zakone ponašanja.

Među brojnom publikom večerašnjoj premijeri bio je nazočan i predsjednik Republike Stjepan Mesić, sa suprugom.

Nakon predstave Predsjednik je čestitao glumcima i, posebno, autoru Fadilu Hadžiću čiji je dramski rad pratio i koji je, kako je rekao, i večeras dokazao koliko je suvremen i aktualan.

(Hina) at jn

Pročitajte više