Zagreb Pride: "Prilog HRT-a o Georgeu Michaelu je neoprostiva sramota za javnu televiziju"

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ZAGREB Pride će odmah pokrenuti pravne radnje da se ovakvo sramoćenje LGBT osoba na HTV-u više ne dogodi", komentirao nam je Marko Jurčić današnji prilog o smrti Georga Michaela u Dnevniku HRT-a.

> HRT o smrti Georgea Michaela: "Život prožet alkoholom, drogom i homoseksualizmom"

"To uključuje i prijavu odgovornih nadležnim tijelima za suzbijanje diskriminacije te eventualno pokretanje drugih anti-diskriminacijskih postupaka koji su nam, sukladno hrvatskim zakonima, kao udruzi koja ima opravdan interes za zaštitu kolektivnih interesa LGBT soba, dostupni", najavio nam je Prideovac Jurčić daljnje poteze.


Upozorava i da ovo nije prvi da se HRT-ovi urednici i voditelji potiču diskriminaciju LGBT osoba. O tome namjeravaju izvijestiti i Europsku radiodifuzijsku uniju te BBC. Takav ispad o velikoj glazbenog zvijezdi naše generacije i poznatom humanitarcu, kako Indexu kaže Jurčić, o čemu u prilogu nije bilo ni riječi, stvarno je neoprostiva sramota za javnu televiziju, smatraju u Zagreb Prideu.

Ujedno, pozivaju sve "građane i građanke da svoje nezadovoljstvo, razočaranost i izgroženosti izraze dopisnom HTV-u putem elektroničke pošte."
 

Pročitajte više