Zagreb: Prometni znak usmrtio pješakinju

OD OZLJEDA zadobivenih u nesvakidašnjoj prometnoj nesreći prijepodne u Lučkom, na putu do bolnice preminula je Marica Petretić na koju je, dok je hodala uz cestu, pao prometni znak, izvijestila je policija.

U znak u Puškarićevoj ulici zabio se automobil "opel kadett" koji je sletio s ceste kako bi izbjegao nalet drugog automobila, a znak je u padu udario pješakinju koja je hodala uz kolnik, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Zbog izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom policija je kazneno prijavila 49-godišnjeg vozača BMW-a Boška Z.

On je neposredno prije nesreće bez zaustavljanja prošao pored znaka "stop" na raskrižju Hrastovičke i Puškarićeve ulice u Lučkom. Kako pritom nije propustio automobile koji su imali prednost, natjerao je vozača "opel kadetta" zagrebačkih registracija da ga zaobiđe skretanjem u desno. Vozač "kadetta" je izgubio nadzor nad upravljačem, sletio na zemljani teren uz cestu i u zanošenju udario u metalni nosač prometnog znaka.

Od siline udarca nosač se savio, a znak je u glavu udario pješakinju koja je hodala uz cestru. Marica Petretić od udarca je teško ozlijeđena, a u 10,25 sati preminula je u kolima hitne pomoći na putu do bolnice.

Na mjestu događaja očevid je obavio istražni sudac i prometni vještak, a oba vozača imali su negativne alkotestove, kažu u policiji.

Policija moli očevice ove nesreće da se s bilo kakvim informacijama jave na telefon 92.


Pročitajte više