zagreb - svečano otvoren "jarunfest 2003."

Kazalište na vodi "Jarunfest 2003." svečano je otvoreno večeras na Jarunskom jezeru u Zagrebu. L

Na pontonskoj pozornici ispred središnje tribine glumci kazališta Komedija izveli su kolaž program "Tko to pjeva na Jarunu", a ansambl Lado "Ivanjsku noć".

Svečanost je otvorila zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić, koja je poželjela da Jarunfest, koji se ove godine održava drugi put, postane zagrebačkom kulturnom tradicijom.

Program je nakratko bio prekinut kišom, koja je srećom ubrzo stala, a završen je dugotrajnim vatrometom.

U kolaž programu koji je režirao Vlado Štefančić, glumci kazališta Komedija, odnosno likovi iz mjuzikla "Tko pjeva zlo ne misli", najavili su pjesmom i pričom ovogodišnje predstave koje će se do 14. srpnja moći vidjeti na Jarunfestu 2003.

To su rock opera "Jesus Christ super star" Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea (27. i 28. lipnja), opereta Mala Floramye Ive Tijardovića (1. i 2. srpnja), te premijerno mjuzikl "Kosa" (Hair) skladatelja Galta MacDermota i libretista Geromea Ragnija i Jamesa Radoa (od 9. - 14. srpnja).

"Ivanjsku noć", koju je izveo ansambl Lado, režirao je Vid Balog.

Producent "Jarunfesta 2003", ravnatelj Komedije Niko Pavlović, ponovio je večeras kako se Zagreb s Jarunfestom svrstava u elitne europske gradove koji se mogu pohvaliti kazalištem na vodi.

Posjetitelje je pozdravio i ravnatelj Športsko rekreacijskog centra Jarun Aleksa Kocijan.

Jarunfest zajednički organiziraju kazalište Komedija, ŠRC Jarun, grad Zagreb, Gradska turistička zajednica, Hrvatske šume, Hrvatska vojska i Zagrebački električki tramvaj, koji za posjetitelje Jarunfesta organizira autobusni prijevoz od okretišta tramvaja br. 5 do pozornice na Jarunskom jezeru.

Pročitajte više