Zagreb: Tupom stranom sjekirice pokušao ubiti suprugu

ZBOG sumnje da je tupim dijelom sjekirice u obiteljskoj kući nedaleko Zaprešića prije nekoliko dana pokušao ubiti svoju suprugu jučer je uhićen 56-godišnji muškarac, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Policija tvrdi da je uhićeni 56-godišnjak iz Zdenaca Brdovečkih suprugu pokušao ubiti u nedjelju poslijepodne, udarivši ju tupim dijelom sjekire u glavu.

U vrijeme nesreće žena se nalazila u kuhinji, a suprug joj se prišuljao sa sjekirom koju je skrivenu pod vestom donio iz podruma. Nakon udarca žena se onesvijestila, a do ponovnog udarca na koji se suprug, prema policijskim tvrdnjama, spremao, uspjela se osvijestiti i pobjeći na dvorište.

Pobješnjeli 56-godišnjak u međuvremenu je odustao od nasilja i ozlijeđenoj supruzi ponudio da će je prevesti u bolnicu ako kaže da se ozlijedila padom s ljestava.

U bolnici Sveti Duh supruga je ispričala verziju priče na koju ju je natjerao suprug, a on je u međuvremenu u kući pokušao ukloniti tragove koji bi upućivali na kazneno djelo, kažu u policiji.

Nakon provedene kriminalističke obrade policija je jučer ipak, kako tvrdi, otkrila pravu stranu priče, uhitila 56-godišnjaka, te ga uz prijavu za pokušaj ubojstva dovela u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.


Pročitajte više