Zagreb: U dvije prijevare Dubrovačka banka oštećena za 180 tisuća kuna

ZAGREBAČKA policija danas je izvijestila o dvije prijevare kojima je Dubrovačka banka ukupno oštećena za oko 180 tisuća kuna.

U prvom slučaju, zbog sumnje da je prijevarom oštetio Dubrovačku banku za 90 tisuća kuna i krivotvorio isprave, zagrebačka policija kazneno je prijavila 29-godišnjeg muškarca, a uz njega su prijavljena još trojica (40, 22 i 26 godina) zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 29-godišnjak u veljači prošle godine sklopio kreditni ugovor u zagrebačkoj podružnici Dubrovačke banke na 12 tisuća eura.

Pritom je lažno predočio da ostvaruje prihod u jednom od elektroničkih poduzeća, krivotvorio potvrdu, te tako prevario djelatnike banke koji su mu odobrili kredit, koji nije vraćao.

Daljnjom obradom policija je utvrdila da je prvoosumnjičeni u kolovozu 2002. na za sada neutvrđen način pribavio potvrde o zaposlenju za sudužnike i jamce po spomenutom kreditu za navedenu trojicu osumnjičenika.

U tim potvrdama bili su navedeni lažni podaci o zaposlenju, visini primanja, a bile su i javnobilježnički ovjerene, te je stoga protiv te trojice podnesena kaznena prijava zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Zbog istovrsnog kaznenog djela prijevare i načina njegova izvršenja policija je kazneno prijavila 23-godišnjaka koji je, također dobivši kredit na temelju lažne dokumentacije, oštetio Dubrovačku banku za 91 tisuću kuna.

Isto kao i u prvom slučaju, zbog ovjeravanja neistinitog sadržaja policija je prijavila dvojicu muškaraca (27 i 24 godine) i 20-godišnju djevojku.

Pročitajte više