Zagreb: U osveti oteo i zlostavljao razbojnika

ZAGREBAČKA policija razriješila je slučaj razbojstva koji je izazvao osvetnički pohod oštećenog, njegova brata i još petorice nepoznatih, te rezultirao otmicom i zlostavljanjem jednog od razbojnika.

Policija je danas izvijestila da je sve počelo u noći prije pet dana kada je 38-godišnjak u automat klubu u Ulici Slavenskog zaradio 4500 eura, a potom je 200 kuna posudio nepoznatom muškarcu kojega poznaje iz viđenja.

Kada ga je isti zatražio još novca nije mu htio dati te je izašao na ulicu, gdje su ga sustigla trojica muškaraca, među kojima i taj poznanik, te su ga srušili na tlo i više puta izudarali rukama i nogama, lakše ga ozlijedivši. Pritom su mu ukrali spomenutih 4500 eura i mobitel.

Oštećeni 38-godišnjak razbojstvo je prijavio policiji, no istovremeno je na svoju ruku doznao identitet poznanika koji ga je tražio novac. Pritom je angažirao svoga brata (27), a ovaj još petoricu nepoznatih muškaraca koji su 1. veljače oko 11 sati došli pred stan tog 23-godišnjaka i izveli ga na parkiralište.

Tu ga je oštećeni prepoznao i udario ga šakom u glavu nakon čega su mu prebacili plahtu preko glave i odveli ga u skladište ili garažu na za sada neutvrđenom mjestu, gdje su ga tukli, prijetili mu repetiranim pištoljem, palili mu noge "brenerom" te od njega tražili da vrati ukradeni novac i mobitel.

Kada je rekao da nema novca, zaprijetili su mu da će, ne pribavi li ga, u njegovo ime realizirati bankovni kredit na iznos od 30 tisuća kuna i tako namiriti dug.

Istoga dana oko 15 sati osobnim automobilom su ga odvezli u Kliniku za traumatologiju radi saniranja ozljeda koje su mu nanijeli, naredivši mu da kaže da je pao. Iz bolnice je otpušten oko 17 sati, a o događaju nije izvijestio policiju.

Idućeg dana policija je doznala da je taj 23-godišnjak jedan od sudionika navedenog razbojstva, te su policajci došli u njegov stan i tamo ga zatekli s vidljivim ozljedama, a on im je potom ispričao cijeli događaj.

Kriminalističkom obradom otkrivena su još dvojica razbojnika (33 i 22 godine), a pretragom stana jednog od njih pronađeno je 900 eura za koje se vjeruje da potječu od razbojstva. Kod 33-godišnjaka je pronađen i ukradeni mobitel, a 22-godišnjak za sada nije dostupan policiji jer se nalazi na liječenju zbog loma šake zadobivenog u spomenutom razbojstvu.

Krim-obrada provedena je i nad u razbojstvu oštećenim 38-godišnjakom (zbog otmice), njegov 27-godišnji brat je u bijegu i za njim se traga, a u tijeku je obrada radi otkrivanja ostale petorice osumnjičenih za otmicu.

Pretragom stana 38-godišnjaka pronađena je automatska puška "kalašnjikov", puškomitraljez, tromblonski nastavak, više od tisuću komada streljiva, pištolj i lovačka puška. Oružje je oduzeto, a protiv njega će, uz otmicu, biti podnesena i kaznena prijava zbog nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Pročitajte više