Zagreb: Uhićen 32-godišnjak koji je za "dilerski par" skrivao drogu

U NASTAVKU kriminalističke obrade nad dvoje dilera, koji su prije dva dana u Zagrebu uhićeni s većom količinom heroina i kokaina, zagrebačka policija uhitila je 32godišnjeg muškarca koji je za navedeni par u iznajmljenom stanu skrivao drogu i preprodavao je.

Pretragom tog stana u središtu Zagreba, koji je osumnjičeni dijelio s 24-godišnjom sestrom, policija je pronašla 366 grama marihuane, 0,4 grama heroina, 0,6 grama hašiša, tri tablete heptanona, elektronsku vagu s tragovima marihuane te ručno izrađenu prešu koja služi za prešanje i kalupiranje droge.

U obradi je utvrđeno da je brat, bez sestrina znanja, povremeno skrivao drogu 26-godišnjem državljaninu Slovenije i BiH, koji je prije dva dana s 25-godišnjom djevojkom, hrvatskom državljankom, uhićen s 368 grama heroina i 32 grama kokaina te manjom količinom marihuane i hašiša.

Policija tvrdi da je 32-godišnjak od 26-godišnjaka kupovao manje količine heroina za vlastite potrebe te sam nabavljao marihuanu i dalje je preprodavao.

Protiv njega, koji do sada nije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela, policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog preprodaje droge i pomaganja u skrivanju i preprodaji droge.

Policija je akciju protiv navedenih dilera počela u utorak, nakon saznanja da 26-godišnjak i 25-godišnjakinja preprodaju drogu u stanu u naselju Ravnice, gdje neprijavljeno borave.

Prilikom pretrage stana pronađeno je 120 grama heroina, 32 grama kokaina, 25,4 grama hašiša i 9 grama marihuane, te elektronska vaga s tragovima heroina.

Daljnjom obradom policija je utvrdila da je 26-godišnjak dio droge skrivao u garderobnom ormariću na radnom mjestu, gdje je privremeno zaposlen, a gdje je policija pronašla još 248 grama heroina.

Policija je utvrdila da je za njim u Sloveniji raspisana tjeralica zbog zlouporabe droga, dok hrvatska državljanka do sada nije evidentirana zbog kaznenih djela.

Pročitajte više