Zagreb: uhićen dvojac zbog iznude 'terenca' vrijednog 360 tisuća kuna

Zbog sumnje da su pod prijetnjom smrću od 30godišnjeg R.K. iznudili automobil vrijedan 360 tisuća kuna i pretukli ga, zagrebačka policija uhitila je 32godišnjeg muškarca i 'obradila' 36godišnjaka koji trenutno služi zatvorsku kaznu u Lepoglavi.

PU zagrebačka danas je izvijestila kako je obradom utvrđeno da su osumnjičeni, zajedno s trećom za sada nepoznatom osobom, 10. svibnja dogovorili susret s R.K. na Jarunu i od njega zatražili 100 tisuća eura nepostojećeg duga.

Dug je potraživao prvoosumnjičeni 32-godišnjak zbog navodnih problema koje je imao s oštećenim u vrijeme dok su zajedno činili kaznena djela, zaprijetivši mu da će ga 'izmasakrirati'.

Pritom ga je, uz prijetnju pištoljem, prisilio da ostavi svoj 'mitshubishi terenac', a potom i da sjedne s njim i drugoosumnjičenim u automobil, s kojim su se odvezli do kafića.

Tamo su ga posjeli za stol i nastavili mu prijetiti, a kada se R.K. pokušao usprotiviti i ustati, 32-godišnjak ga je nekoliko puta udario u glavu, dok mu je njegov 'kompanjon' prislonio pištolj uz sljepoočnicu i repetirao.

Istovremeno, trećeosumnjičeni neznanac izvukao je pištolj, repetirao ga i uperio ga oštećenom u trbuh.

Zbog straha za život, R.K. se primirio i pristao otići do jarunskog jezera gdje je osumnjičenima predao 'terenca' zajedno s ključevima.

Policija nastavlja kriminalističku obradu u cilju pronalaska trećeg osumnjičenika.

Zbog sličnog kaznenog djela iznude, samoborska policija uhitila je 42-godišnjaka, sumnjičeći ga da je pretukao 23-godišnjaka kako bi od njega iznudio 2000 eura.

Obradom je utvrđeno da je osumnjičeni od siječnja do svibnja ove godine više puta osobno i telefonom prijetio 23-godišnjaku, da bi prije četiri dana došao u njegov stan i pretukao ga, pokušavajući ga prisiliti da od njega kupi 50 majica.

(Hina) tr az

Pročitajte više