Zagreb: Za investicijsko održavanje maksimirskog stadiona grad dao 3,2 milijuna kn

ZA INVESTICIJSKO održavanje stadiona Maksimir iz zagrebačkog gradskog proračuna danas je izdvojeno nešto više od 3,2 milijuna kuna.

Nogometni klub "Dinamo" je zatražio od Gradskog ureda za upravljanje imovinom refundiranje troškova za izradu i popravak ograda, rekonstrukciju svlačionica i izmjenu dotrajalih prozora na upravi stadiona (1,4 milijuna kuna), za elektroinstalaterske radove u ložama, na blagajnama, reflektorima, na panoima i za popravak i zamjenu klima uređaja (950.000 kuna), za popravak cjevovoda (246.000 kuna) te za manje radove oko 500.000 kuna.

Na upit zašto Grad plaća troškove, a ne sudjeluje u izvođenju radova tj. odabiru izvođača, pročelnik Ureda Željko Uhlir je rekao samo da je NK "Dinamo" uz zahtjev za refundiranjem priložio račune troškova. Nije znao odgovoriti koliko u tu svrhu ove godine Grad namjerava izdvojiti, ali je najavio da će za jednu od narednih sjednica Gradskog poglavarstva biti priređen zaključak o konačnom uređenju maksimirskog stadiona, u gradskom vlasništvu.

Poglavarstvo je danas odlučilo od 1. travnja povećati cijene školskih obroka u osnovnim školama, s tim da će iznos koji za obrok plaćaju roditelji ostati isti, a razliku od kune do kune i pol povišenja, ovisno je li riječ o mliječnom obroku ili ručku, će sufinancirati Grad, izvijestio je pročelnik za obrazovanje Ivica Lazanja. Danas je odobrena i potpora za 16 privatnih škola od 22 kune po učeniku (za nešto više od 1300 učenika), po razrednom odjelu od 120 do 200 kuna i po školi od 2500 do 4200 kuna. Financirat će se i troškovi ZET-ovog prijevoza nastavnicima i profesorima koji u privatnim školama rade s punim radnim vremenom.

Trgovačkom društvu "Puto" d.o.o. odobrena je potpora od 2,16 milijuna kuna za financiranje "hladnog pogona" od siječnja do travnja 2003. Grad Zagreb, putem "Čistoće" ima 70 posto vlasničkog udjela u Puto-u, a po 15 posto dva privatna vlasnika koji su se po pitanju rješavanja fincijskih problema, obećali očitovati, no to dosad nisu učinili.

Danas je osnovano Povjerenstvo za trajno zbrinjavanje Glasa hrvatske žrtve - Zida boli na Mirogoju na čelu s Miodragom Demom, koordinatorom udruga branitelja i odjela branitelja Domovinskog rata.

Predstojnik Ureda gradonačelnice Franjo Greguric je razriješen na vlastiti zahtjev s te dužnosti.

Grad Zagreb i "Lovački rog" d.d. sklopili su nagodbu radi naplate dužne zakupnine i komunalne naknade prema Gradu od 5,8 milijuna kuna. Nagodba je sklopljena i s "Gramatom" d.d. s tim da će ovaj put Grad Zagreb u roku godine dana morati platiti 6,4 milijuna kuna po prijeboju međusobnih potraživanja i dugovanja. Danas je ukupno dogovoreno 17,9 milijuna kuna obročne otplate za nenaplaćana potraživanja u narednih godinu, dvije.

Pročitajte više