Zagreb: Zaplijenjeno 300 kilograma marihuane

U SREDIŠTU Zagreba policija je jučer zaplijenila oko 300 kilograma marihuane, objavili su danas mediji, a zaplijenu je potvrdila i policija koja do okončanja slučaja nije željela izlaziti u javnost s opširnijim podacima.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je Hini da je policija jučer u garaži u Kordunskoj ulici zaplijenila više stotina kilograma biljne tvari nalik na marihuanu. No, suho bilje još nije laboratorijski ispitano, pa postoji vjerojatnost i da je riječ o industrijskoj konoplji, kazao je Mehun.

Dodao je da će policija više informacija iznijeti nakon dovršetka kriminalističke obrade, najvjerojatnije kasnije tijekom dana ili sutra.

Pozivajući se na dobro obaviještene policijske izvore, dnevni list Vjesnik u današnjem je broju objavio da je policija u petak oko 19 sati u iznajmljenoj garaži na križanju Koturaške i Koranske ulice zaplijenila oko 300 kilograma marihuane, pakirane u više plastičnih vrećica.

Dodaju da je zaplijenjena marihuana čija se vrijednost cijeni na više od 1,2 milijuna kuna "rekordni ulov zagrebačke policije".

Vjesnik navodi da je policijska akcija započela još početkom tjedna, dok je premetačina obavljena u petak kada je pribavljen nalog istražnog suda. Navode da je uoči premetačine policija zamijetila da iz garaže izlazi 21-godišnji mladić, koji je uhićen i priveden na kriminalističku obradu.

U policiji se danas nije moglo doznati koliko je osoba uhićeno u vezi te akcije.

(Hina) xam ymd

Pročitajte više