Zagrebačka policajka uhvaćena dok je primala 5.000 eura mita

ZAGREBAČKA 39-godišnja policajka iz Odjela gospodarskog kriminaliteta uhvaćena je dok je primala 5.000 eura mita od jednog osumnjičenika kojega je tražila novac obećavši da ga zauzvrat neće uhititi i privesti istražnom sucu.

Zagrebačka policija izvijestila je danas da je njihova korumpirana policajka uhvaćena u zajedničkoj akciji s USKOK-om tijekom koje su se korištene i mjere tajnog praćenja.

Osumnjičena je po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu stupila u kontakt s jednom od osoba koje je Porezna uprava kazneno prijavila zbog gospodarskog kriminala u jednoj privatnoj tvrtki. Umjesto da radi svoj policijski posao i istraži moguće nezakonitosti, policajka je od te osobe zatražila 10.000 eura, obećavši kako će srediti da se protiv nje "storniraju" kaznena prijava te nalog za uhićenje i dovođenje istražnom sucu koji nije ni postojao.

Na njezinu nesreću, osoba od koje je zatražila mito to je odmah prijavila policiji koja je o svemu obavijestila USKOK. Od suda je dobivena dozvola za tajno praćenje osumnjičene koja je uhićena prilikom preuzimanja polovine mita, odnosno prve rate od 5.000 eura.

Zamjenik predsjednice Istražnog odjela Ratko Šćekić kazao je da je osumnjičena policijska službenica iz Odjela gospodarskog kriminaliteta zagrebačke policije zadržana u dvodnevnom pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i dokaze.

U iduća dva dana očekuje se da će USKOK podnijeti zahtjev za pokretanjem istrage.

Identitet osumnjičene policajke njezine kolege u PU zagrebačkoj na jutrošnjoj konferenciji za novinare nisu objavili, no na sudu se doznaje da je riječ o 39-godišnjoj Suzani Zubak koja se u policiji zaposlila u svibnju 2002., a do tada je radila u Ministarstvu financija.

Osumnjičena je suspendirana i protiv nje će biti pokrenut stegovni postupak, a dokaže li joj se na sudu primanje mita može biti osuđena na kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.



Pročitajte više